................................ |
................................ |
................................ |
.................................. |
.................................. |
kari koření |
|
| obsahuje zejména kurkumu, koriandr, hořčičné semínko, chilli, česnek, zázvor, kopr, bazalku, zelené byliny, kmín, sůl, cukr... |
při přípravě rýže do květákové a pórkové polévky na minutky |
grilovací koření |
|
| obsahuje především sladkou papriku, chilli, pepř, česnek, oregano, nové koření, šalvěj, cibuli, kmín, sůl, koriandr, hořčičné semínko ... |
klasické koření pro grilování pečení a smažení kuřat a ostatních |
gyros |
|
| obsahuje hlavně sladkou i pálivou papriku, rozmarýn, bazalku, cibuli, česnek, petržel, chilli, sůl... |
nakládání masa na rožnění na pizzu |
tzatziky |
|
| obsahuje česnek, cibuli, mátu, papriku, sůl ... |
na zeleninové saláty do pomazánek a majonéz |
kečup |
|
| hustá červená zeleninová omáčka z rajčat, nejrůznějšího koření a dalších přísad... |
k ochucení jídel přísada k hotovým pokrmům |
worcestrová omáčka |
|
| obsahuje především ocet, česnek a zázvor při přípravě všech druhů masa, |
na marinády |
sojová omáčka |
|
| jejím základem jsou sojové boby a pšenice dresinky, sojová omáčka pikantní omáčky dochucování jídel přímo na talíři |
pikantní omáčky dochucování jídel přímo na talíři |
tabasco |
|
| obsahuje hlavně pepř, ocet, sůl a pálivé papričky... |
k dochucování omáček či marinád |
chutney |
|
| je to protlak z rajčat, jablek, cibule, rozinek, octa, rozmanitého koření, cukru... |
ideální jako příloha k masu |
polévkové koření |
|
| jeho základem je pepř černý, muškátový květ, oříšek, bobkový list, tymián, hřebíček, zázvor, libeček, sůl... |
do všech typů polévek a vývarů z hovězího, vepřového i drůbežího masa |